Keith Devon

Menu

Tag: links

Internal Link Layout Issue

I recently came across an unusual problem when using internal links on a WordPress site. The link in question linked from one page on the site to a specific section on another page of the same site. When this link was followed there was an error with the page layout. More accurately, the new page layout was technically correct and the rest of the site was wrong.

I struggled for a while trying to find the source of this problem. I looked at the ‘error’ page in firebug and compared it to a normal page on the site. On all other pages there was a mysterious magin (or padding) created at the top of a div but when this page was visited from the link the margin/padding disappeared.

Long story short, the div in question was set to overflow:hidden. When I commented out that line, the problem resolved itself. Why? I don’t know. Can anyone shed any light on this?

Cufon visited link color fix

I recently had an issue with the color of visited links when using Cufon. More specifically, I am using the WP-Cufon plugin with WordPress.

The issue I had was that the color I set for the link wasn’t being rendered by Cufon. In firebug it showed that the element color was red, but it was showing as the yellow color I had set as the universal link color.

After fiddling about with this for *ages*, I found the fix. I had checked the ‘Delay-Fix’ box in the plug-in; as soon as I un-checked this box the problem was resolved. I now get a small flicker before the Cufon is rendered, but it’s a small price to pay for being able to select the link color!

I hope that this saves someone some time!